NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Sepalcure is een toevallige combinatie van talent

Sepalcure is een toevallige combinatie van talent

27-01-2012 | 16.23

Er is het afgelopen jaar veel gebeurd in bass land en 2012 belooft ook weer een verrassend jaar te worden. Zo verrassend dat het lastig is om nog te spreken van dubstep, house, post-dubstep of witch-house, for that matter. Het is een interessante tijd waar artiesten als Joy Orbison en Burial nog nooit zo dicht bij elkaar hebben gestaan. 

Een voorbeeld hiervan is Sepalcure, een project van twee producers uit New York met een verschillende achtergrond. Travis Stewart (Machinedrum) en Praveen Sharma, ook wel bekend als house alter-ego Braille, combineren hun liefde voor house, dub, 2-step beats en de verknipte R&B vocalen uit de jaren '90. Het resultaat is niet alleen fantastisch maar zeker ook vanzelfsprekend: een combinatie die zo had moeten zijn. 

Het gerucht gaat dat de samenwerking is voortgekomen uit verveling en puur toeval. De vriendin van Sharma, beeldend kunstenaar Sougwen Chung - die verantwoordelijk is voor alle visuals van de groep - was aan het studeren in het buitenland. En wat doe je als je ineens rete veel tijd hebt omdat je vriendin niet meer alle aandacht opeist? Dan ga je goede muziek maken!

Een aantal tracks die Sharma en Travis in 2009 maakten, raakten per toeval in de handen van Mary Ann Hobbs (DJ en muziek journalist BBC1 Radio) en Paul Rose aka Scuba (DJ, producer en label eigenaar). Twee fantastische EP’s later verscheen in november 2011 hun debuut album 'Sepalcure' op Paul Rose zijn Hotflush label, nog net op tijd om in menig jaarlijstje van 2011 te verschijnen.
Voor hun Europese tour, die ook langs Trouw gaat, maakte het vriendinnetje van Sharma trouwens een supermooi promofilmpje dat je hiernaast kan bekijken.