NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Achter de schermen bij AAN

Achter de schermen bij AAN

24-01-2012 | 11.16

Op woensdag 25 januari vindt in De Verdieping de nieuwe inspiratie avond Wie is AAN? plaats. Eén van de initiatiefnemers is Arend Wortmann; jong cultureel ondernemer, duizendpoot en productiekracht voor De Verdieping. Vanaf het begin van De Verdieping is Arend betrokken geweest bij de realisatie van exposities, interviews en live muziek. In 2011 organiseerde hij de succesvolle modeshow Creme Fresh tijdens de Amsterdam Fashion Week, nu is hij terug met een avond rondom aanstormende creatieve ondernemers en hun verhalen. Artistiek leider van De Verdieping, Jarl Schulp, ging met hem in gesprek over de eerste editie.
 
Arend, misschien een voor de hand liggende vraag, maar toch: Wie is AAN?
In mijn ogen zijn de mensen die doen waar zij voor staan AAN. Mensen, die zichzelf geen restricties opleggen maar dingen in eigen hand nemen en ze verder ontwikkelen volgens hun eigen standaarden. Mensen die denken in mogelijkheden.

Hoe is dit idee ontstaan?
Het idee komt vanuit watisaan.nl, een website waarop toffe plekken in Amsterdam op een leuke manier worden beschreven. We dachten, dit kan ook met mensen, alleen mensen moet je niet beschrijven. Die moet je zelf iets laten vertellen, dan komt het veel beter over.
 
Op 25 januari vindt jullie eerste avond plaats in De Verdieping: Wie is AAN? Wat kunnen we verwachten?
Wij willen onze bezoekers laten zien dat er nog volop mogelijkheden zijn in de creatieve industrie, zelfs tijdens deze zogenaamde crisistijden. Op 25 januari hebben we 3 succesvolle ondernemers te gast die komen vertellen over hun onderneming. Van hoe men op het idee is gekomen tot waar ze nu staan. Tevens zullen een aantal startende ondernemers die avond hun idee pitchen. Er is live muziek en je kan 'live' T-shirts laten ontwerpen en drukken.

Na de talkshow is er genoeg gelegenheid voor opmerkingen of vragen aan onze gasten. Ben je van plan om zelf een onderneming te starten of ben je een kunstenaar die op zoek is naar tips of nieuwe samenwerkingen, dan is deze avond een mooie gelegenheid om inspiratie op te doen.
 
Waar staan jullie met AAN over een jaar? En wat zijn jullie dromen?
Over een jaar? In een ideale wereld zouden we een eigen broedplaats in Amsterdam beheren, waar kunstenaars, muzikanten en andere creatieven zorgen voor de programmering in een eigen club/expositie ruimte. Daarnaast is Wie is AAN? uitgegroeid tot onderdeel van de jaarprogrammering van De Verdieping (en zijn we volop bezig met de voorbereiding voor de eerste editie van het 2e jaar, waar we zullen starten met Johan Cruijff en Victor & Rolf *droom*). 
 
Is de De Verdieping eigenlijk AAN?
De Verdieping heeft menig Champions League woensdag/ Europa League donderdag opgevuld met iets leuks/verrassend/inspirerend en leerzaams, dus in mijn ogen is De Verdieping AAN. Ik zou hier sowieso niet zo lang zijn blijven hangen als het niet aan is in De Verdieping.