NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Tres chique

Tres chique

13-12-2011 | 12.03

Waar de vorige editie nog een tropische lading had, wordt er nu meer naar de Franse chique uitgeweken door Boris Werner en William Kouam Djoko. Iedere editie van hun Late Night Society avond draagt namelijk het motto 'dress up chic, act like trash'. En wie weten zich beter netjes te kleden en smerig te gedragen dan de Fransen?

Parijs is al tijden de meest chique stad op aarde, Frans is de taal van de liefde, na een glas champagne gaan bij vrouwen de remmen los en de Franse Vogue is altijd al duizend keer beter geweest dan de Amerikaanse. 
Maar hoe je voor één avond dan ook te kleden en gedragen als de Fransen? We geven je een aantal tips, maar je kan ook je inspiratie halen uit de filmpjes hiernaast.

  • Als vrouw hoef je niet in lange jurken en hoge hakken te lopen om chique te zijn, al mag dit uiteraard wel en juichen we het ook zeker toe. De wat androgyne look is echter ook niet mis. Brogues voor dames zijn al weer een aantal jaren prima te doen, en hoge pantalons, een mooie blouse plus een hoed en een fashion magazine onder je arm en een vogue sigaret in je mond geven je prima de ruimte om je trashy te gedragen tijdens een feest.
  • Voor de mannen is het nog een stuk simpeler, want welke zelf respecterende man heeft vandaag de dag nou geen YSL pak in de kast hangen? En vooruit, mocht dat niet het geval zijn, dan is een pantalon van de Zara ook geen probleem. Dan nog een vlinderdasje en suspenders et voilá. Zijde dasjes en leren handschoenen doen het trouwens ook altijd goed. Sneakers onder een pak trouwens niet, dat iemand dit ooit in z'n hoofd heeft gehaald is regelrechte schande.  
  • Mocht je er niet uitkomen, check dan nog even deze blogs: La Coquette, Garance Doré, The Satorialist  

In de booth wordt er deze editie uiteraard met de Franse slag gedraaid, want op uitnodiging komt Jef K uit de Franse hoofdstad over. Hij is bekend van de zomerhit 'In My System' van vorig jaar, en dan vooral zijn remix van hetzelfde nummer. Daarbij hebben Boris Werner en William Kouam twee primeurs op deze avond voor je in petto. De eerste is dat deze LNS editie voor het eerst op een zaterdag valt en de tweede primeur is voor de liveset van William Kouam Djoko, waarin hij niet alleen veel nieuw materiaal zal laten horen, maar ook voor het eerst live in Trouw staat.