NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Waarom Omar S?

Waarom Omar S?

22-11-2011 | 15.02

Zaterdag 26 november staat Detroit house legende Omar S achter de draaitafels in De Verdieping. Weblog Eclectro.nl geeft je drie redenen waarom je deze producer en DJ niet mag missen

1) Omar S maakte dit jaar zijn vierde en beste album tot nu toe. Met "It Can Be Done But Only I Can Do It" sleept hij daarbij ook de prijs voor Stoerste Albumtitel Van 2011 in de wacht. In twaalf toffe tracks laat het technisch zwakbegaafde en chagerijnige neefje van Theo Parrish horen dat hij zich heeft ontwikkeld tot een vaardig en gevarieerd house-producer: Omar jackt met stugge acidlijnen, voert trancey melodiƫn op, laat porno-sterren kreunen, hij laat zijn hiphopkant zien, speelt met dubtechno en pakt uit met piano-house. En klinkt daarbij nog steeds als het chagerijnige neefje van Theo Parrish, maar waar je toch wel naar wilt luisteren.

2) Omar S is een onderhoudende DJ. Hij draait graag plaatjes van zichzelf en vulde er zelfs een heel Fabric-mix album mee. 'Omdat er tegenwoordig weinig andere muziek gemaakt wordt die hij voelt', zegt hij. De paar gebrande mix-cd's die hij via zijn website verpatst, laten horen dat hij wel degelijk platen van anderen in de kast heeft staan. Het zijn toffe mixen met een brede selectie aan diepe house-muziek. Van old school Chicago, via Detroit house naar een dieper New Jersey clubgeluid: Omar S draait soulfull zonder saxofoon-solo's of 'strakke t-shirt sfeer'. Luister naar zijn track met Colonel Abrams en je snapt wat we bedoelen.

3) Omar S geeft je een gratis e.p. mee om op te warmen, kun je straks meeneuriƫn op de dansvloer zonder je portemonnee te hoeven trekken. 'Voor wie zijn house zwart drinkt, met zuur in plaats van suiker', schreven we eerder op Eclectro. Luister naar de stugge acid van Gunup Runup, sluit je ogen en voel de zweetdruppels van het plafond van de Verdieping druppelen. Bevallen de tracks, hou je van een kleurtje en heb je een platenspeler? De High School Graffiti E.P. is ook op roze vinyl verschenen.

tekst: Joost de Kleine - Eclectro