NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Trouw gaat naar IDFA

Trouw gaat naar IDFA

08-11-2011 | 18.38

Trouw gaat van Ibiza naar Nigeria en van een paar Amsterdamse ouwehoeren naar de grootste krantenredactie ter wereld tijdens het IDFA van dit jaar. Een maand nadat Amsterdam overspoeld werd met de gehele dance industrie, is het tijd voor 's werelds grootste documentairemakers op het IDFA. Dat de tickets voor veel docu's net zo hard gaan als de voorverkoop van een Innervisions avond, weten we heel goed bij Trouw. Daarom hier onze tips, dan hoef jij het programma niet meer door te spitten. En houd de handen aan de knoppen, want de voorverkoop start vandaag om 12.00

IBIZA OCCIDENT
Het kosmopolitische plattelandsleven van Ibiza, zoals Joost van Bellen het treffend noemt, heeft sinds de hippie tijd van de jaren '60 en '70 een grote transformatie ondergaan. Wat is er vandaag de dag nog over van het magische gevoel dat die hippies hier voorheen kregen? En wat houdt die 'ziel' van Ibiza nou eigenlijk in?

LAGOS - NOTES OF A CITY 
De Nigeriaanse stad Lagos is immens en groeit maar door. Zes inwoners, waaronder Femi Kuti, de zoon van Afrobeat grootvader Fela Kuti, schijnen hun licht over de stad. Allen hebben zij een verschillende kijk op de plek waar zij wonen. Deze verschillen zie je tijdens deze docu duidelijk terug in de beelden.

MEET THE FOKKENS 
Bij deze tip houden we het iets dichter bij huis; de Wallen. En met deze tip houden we het ook gezellig, want dat zijn de tweelingzusjes Fokkens, die vijftig jaar in het vak van de prostitutie hebben gezeten. In deze docu krijg je sappige verhalen voor je kiezen en wordt je meegevoerd langs plekken en herinneringen van de twee. 

O AMOR NATURAL 
Een persoonlijke favoriet is deze Nederlandse docu geschoten in het broeierige Brazilië. De dichter Carlos Drummond de Andrade uit dat land, blijkt bij veel oude Brazilianen nog de nodige herinneringen op te wekken. Oudjes lezen de erotische gedichten voor en vertellen over hun herinneringen van liefde en seks van toen zij jong waren. 

PAGE ONE: INSIDE THE NEW YORK TIMES
De heilige graal der krantenredacties moet toch wel die van The New York Times zijn. Maar in deze tijd van digitalisering, ligt de analoge krant zwaar onder vuur zoals wij allen weten. Een jaar lang kon filmmaker Andrew Rossi deze heilige graal filmen.