NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Een rijzende ster

Een rijzende ster

04-11-2011 | 15.00

Een kunstwerk bestaande uit prachtig blauw licht van James Turrell maakte zoveel in haar los dat VJ Heleen Blanken ervan moest huilen. De bezige bij toert op het moment met de band Moke en gaf ondertussen haar visuele interpretatie bij de compilatie Inertia op het sublabel van Delsin. En dan zijn we echt nog niet uitgepraat over de VJ van wie we bij Trouw allemaal zo houden. Haar band Finn Silver gaat volgend jaar naar het paradijs voor iedereen die visueel is ingesteld, Japan, en afgelopen jaar stond zij op Lowlands, alle feesten van Dekmantel en bij Trouw op onder andere alle Imprint en Planet Delsin avonden. 

Het stadium van 2D projecties is de Amsterdamse allang voorbij. 3D mapping en werken op kaasdoeken die achter elkaar op een podium zijn opgehangen, is hoe Blanken tegenwoordig te werk gaat. Andere video kunstenaars zoals Bill Viola en de eerder genoemde James Turrell, die ook niet in 2D werken, zijn inspiratiebronnen en de mooiste film is volgens haar toch echt Magnolia.

Wat de toekomst gaat brengen is onduidelijk. Tot nog toe heeft zijn nooit iets geplanned in haar carrière, maar is alles wat zij wilde doen, en nu doet, op haar pad terecht gekomen. Ze is ervan overtuigd dat dit in de toekomst ook zo zal zijn. met een talent als de hare, denken wij daar net zo over.