NL | EN
Deeldit
opFacebook
Deeldit
opTwitter

Een jaar op de wallen

Een jaar op de wallen

23-11-2011 | 14.34

Al sinds jaar en dag rockt het als een malle op de wallen en is het tijd om de verjaardag van Red Light Radio te vieren. Naast 'liefde' wordt er vanuit de oude peeskamertjes tegenwoordig ook de muziek bedreven. Het 'Do It Yourself' radio station Red Light Radio zendt er muziek vandaan die je op de reguliere stations niet of nauwelijks zal horen, genreloos noemen ze dat. Van metal tot booty, wave tot house en weer naar noise tot UK bass. Een haven dus voor hen opzoek naar nieuwe muziek. Een haven die er in de creatieve anti cultuur van vandaag de dag er bijna niet meer was. Maar dankzij een gigantische 'crowdfunding' via voordekunst kan er op vrijdag 2 december godzijdank toch een eerste verjaardag gevierd worden.

In De Verdieping hebben RLR bekenden als Awanto 3, Faberyayo, Wasted Years of Pumping Iron en Rege Satanas eindelijk ietsjes meer ruimte dan de 8 vierkante meter waar vanuit zij normaal radio maken. En dat zullen ze nodig hebben, gezien de meesten van hen live zullen optreden.  

De internationale artiesten hebben sinds RLR een reden erbij om zich in de rosse buurt te vertonen en er mag gezegd worden dat zij dit en masse aanpakken. Zo zijn Rahaan, The Gaslamp Killer, Ben Westbeech, Addison Groove en Rick Wade onder andere al op bezoek geweest. Toch zijn we ervan overtuigd dat het enthousiasme van de RLR oprichters hier meer mee heeft te maken dan met de locatie. Gefeliciteerd mannen, op naar het tweede jaar.